Odla Mer, Öppen Bya- och skolträdgård

Råek bjuder in till inspiration och kickstarter för projekt:
Odla Mer, Öppen Bya- och skolträdgård.

OBS! Föranmälan till: info@raek.nu 0924 – 213 59, senast måndag 12 februari.

Är du intresserad av odling, odlar du redan – hobby eller professionellt, spelar ingen roll! Du är varmt välkommen till en kväll där vi samlas för att ta steg mot mer odling!
Föredragare och inspiratörer är;
Annelie Hilmerby, Stjärnsund. Certifierad permakulturdesigner och utbildad på Färnebo folkhögskolas i Skogsträdgårdsodling. Annelie har varit drivande i flera Permakulturprojekt och drivande kring Mångfaldsträdgården i Stjärnsund. ( Med på länk)
Ida Lundmark, odlare i Boden; Odlat från allt ifrån ärtskott på bordet, sallad i vitrinskåp, pallkragar till växthus på fjärrvärmeledning. Växthuset växte från 8 kvm till 16 kvm, till 98 och nu står ett drygt 140 kvm stort växthus äntligen på plats. Jag odlar på fasta upphöjda bäddar där jag gräver så lite som möjligt, no dig, och täcker så mycket jag kan, täckodling. Säljer grönsaker kommersiellt.
Gwenaelle Tertre, odlare i Boden; Allt började när mina barn fick börja, att äta riktig mat, då bestämde jag att de skulle få smaka på grönsaker som smakade som en grönsak ska göra!
En lokalt odlad grönsak är inte bara nyttig utan smakar gott också – och så ska det vara! Säljer grönsaker kommersiellt.
Vi börjar med lättare måltid, soppa & smörgås i restaurangen 17.30 och sedan fortsätter vi i konferenslokalen Utsikten 18.15.

Efter föredragen kommer vi att fortsätta samtalet och berätta mer om projektet; Odla Mer, Öppen Bya- och skolträdgård.

Varmt välkomna!

Projektledare: Cecilia ”Cicci” Andersson,
070-5101036

Evenemanget är avslutat.

Datum

15 feb 2024
Expired!

Tid

17:30
Sörbyn Lodge

Platser

Sörbyn Lodge
Sörbyn
Råek

Arrangör

Råek
Telefon
0924 213 59
E-post
info@raek.nu
Webbplats
https://www.www.raek.nu