Inbjudan föredragsserie Närodlade smaker
INBJUDAN
Välkommen till föredragsserien om Permakultur och perenna
odlingssystem – söndag 12 och 19 januari 2025.
12 januari – Fördjupning om permakulturdesign med Paz och Anneli.
Paz Ojeda och Annelie Hilmerby är skogsträdgårdsodlare, lärare och
certifierade permakulturdesigner, engagerade i föreningen Permakultur
Stjärnsund, södra Dalarna. Tillsammans bidrar de med kunskaper inom
permakultur och perenna odlingssystem till projektet Närodlade Smaker.
Permakultur – Permanent agriculture – är ett verktyg för att designa sätt att
leva på jorden som regenererar (återskapar) natur och motverkar
klimatförändringar, samtidigt som vi visar omsorg om människor och fördelar
våra resurser rättvist. Med hjälp av permakulturens etik, principer och
tekniker/lösningar, kan du göra en medveten och hållbar design av platsen
där du lever, odlar och arbetar.
https://xn--stjrnsund-x2a.nu/ https://www.facebook.com
/permakultur.stjarnsund https://www.instagram.com
/barfotabacken_skogstradgard/
När: 12 januari kl.10.00 – 14.00
Var: Digitalt via länk eller om du vill komma till Råek i Gunnarsbyn. Så kopplar
vi upp oss tillsammans vi som är där!
Kostnad: Föreläsningsserien är kostnadsfri.
Anmälan: senast 7 januari – cicci@raek.nu eller 0924 – 213 59
Skriv i anmälan om du vill vara med både 12- och 19 januari och om du
kommer till Råek i Gunnarsbyn. Skriv, namn och e-post! Du kommer att få en
möteslänk inför föredraget!
19 januari – Permakultur i kommersiell odling!
MaryAnn Fargo bor tillsammans med sin man Martin på Oasen på Åsen, strax
utanför Katrineholm i Sörmland. Gården är uppbyggd i permakulturanda med
fokus på att skapa en hållbar homestead. De har varit självförsörjande på kött
och grönsaker i sju år och driver idag ett regenerativt mikrojordbruk där de
bland annat odlar grönsaker till försäljning.
MaryAnn, som har en masterexamen i tillämpad biologi och är certifierad
permakulturdesigner, kommer att berätta om hur hon och hennes man
applicerat permakulturens principer för att bygga upp en hållbar
jordbruksverksamhet.
https://www.facebook.com/@oasen.pa.asen
https://www.instagram.com/marre_pa_asen/
När: 19 januari kl. 10.00 – 11.30
Var: Digitalt via länk eller om du vill komma till Råek i Gunnarsbyn. Så kopplar vi
upp oss tillsammans som grupp.
Kostnad: Föreläsningsserien är kostnadsfri
Anmälan: senast 7 januari – cicci@raek.nu eller 0924-213 59.
Skriv i anmälan om du vill vara med både 12 och 19 januari och om du kommer
till Råek i Gunnarsbyn, samt namn och e-post. Du kommer att få en möteslänk
inför föredraget!
Här fler inplanerade datum, skriv in i Din kalender – söndag 23 feb –
söndag 23 mars – söndag 27 april. Kl. 10.00 – 14.00
Varmt välkomna till mer Närodlade smaker!
Har du frågor, kontakta – projektledare, Cecilia ”Cicci” Andersson, 070-510 10 36
Läs mer om projektet Närodlade Smaker, https://raek.nu/narodlade-smaker/