Om Råek

RÅEK

Om Råek

Råek står för Råne älvdals rådet i Gunnarsby församling ekonomiska förening och är en medlemsägd ekonomisk förening där privatpersoner, företag och föreningar i Råne älvdalsområdet är ägare. Det gör organisationen unik med ett brett nätverk och många kontakter både inom förenings- och näringslivet.

Föreningen bildades 1999 och består idag av drygt 385 privatpersoner och 50 företag och föreningar. Råek har med åren utvecklats till ett samhällsservicekontor och driver återvinningscentralen i Gunnarsbyn med närliggande återvinningsmarknad.

Råek har Råne älvdalsbygdens utveckling som huvudmål och visionen är att öka attraktiviteten och möjligheter för boende i området. Förutom att förbättra bygdens service arbetar Råek med att stärka samverkan mellan byarna och skapa arbetstillfällen. Råek arbetar med näringslivsfrågor och utvecklar nya arbetssätt för företagare och medborgare för att förenkla inflyttning till området. Råek ingår även olika avtal som främjar landsbygdsutvecklingen i Råne älvdal och samordnar samt driver ett flertal projekt.

Råek samarbetar med föreningar, företag och organisationer efter hela älvdalen vilken sträcker sig från Gällivare i norr till Luleå i söder.

I området där Råek bedriver service, vilket omfattar byarna runt Gunnarsbyn och Niemisel, finns cirka 1000 invånare. 

RÅEK

Styrelse

Ordförande:
Ingrid Stridfeldt, Sörbyn

Vice ordförande:
Anna-Karin Andersson, Sörbyn

Verkställande ledamot:
Jenny Engström, Valvträsk

Övriga ledamöter:
Ann-Louice Lövgren Engström, Fällträsk/Boden

Niklas Wede, Råneå

Rolf Öhlund, Sörbyn

Michael Thörnes, Gunnarsbyn

Andreas Rüttimann, Överstbyn

Cecilia Andersson, Sörbyn

Bertil Degerlund, Överstbyn

RÅEK

Bli medlem

Ju fler medlemmar vi är, desto tyngre väger våra argument för utveckling av landsbygdens service.