Flytta hit

RÅEK

Flytta Hit

Attraktiva bygder i norr!

Råneå Älvdal i Bodens och Luleås landsbygder är ett naturskönt område som de senaste åren även är en destination att räkna med. Besökare från världens alla hörn har hittat hit sedan några år tillbaka bland annat på grund av en spirande utveckling av naturturism.

Förutom gott om plats för att leva, bo, driva företag och ha en rik fritid, är det rimligt pendlingsavstånd till Luleå, Boden, Kalix och Överkalix.

Råne Älv är Sveriges längsta outbyggda skogsälv. I denna inspirerande naturmiljö, med älven som livsnerv, finner ni Meldersteins Herrgård, Aurora Safari Camp (Stora Turismpriset 2023), Sörbyn Lodge mfl anläggningar. Här finns ett rikt föreningsliv, aktiviteter och events på byagårdar, ofta med lokal mat som tema. I Gunnarsbyns Folkets hus finns digital biograf med aktuella filmer. Förskola finns i Niemisel och i Gunnarsbyn, och på Älvskolan i Gunnarsbyn kan man gå till och med årskurs 6. Lanthandel finns både i Niemisel och Gunnarsbyn.

Livet i våra bygder är så mycket mer än att äga ett hus eller en gård, om man vill. Här finns mycket bra nätverk och samarbeten för att etablera företag i ett nu mycket expansivt Norrbotten. Det finns fortsatt stora möjligheter att ytterligare utveckla besöksnäringen och ta rygg på befintliga småskaliga etableringar.

I Luleå, Boden samt malmfälten en bit norrut pågår en stor samhällsomvandling kring att göra stålindustrin fossilfri, med de största ekonomiska satsningarna någonsin i vårt land. Både antalet inflyttare och besökare ökar på att fint sätt ytterligare kopplat till detta.

Området är flitigt besökt av gäster från världens alla hörn som kommer hit och upplever. En del av gästerna, som gärna återkommer, blir ibland kvar. Bland annat på grund av vår unika arktiska livsstil de fått smak för, med kontraster mellan årstider och det rika livet nära naturen. Vi bor mer än 25 nationaliteter i bygderna. Ett kvitto på att saker går i rätt riktning här.

Råne älvdal vågar vi påstå, är nu Europas mest spännande landsbygd!

Norriån 32, Bodens kommun

Toppenställe i Norriån! 1½-plansvilla 3 r o k, garage om ca 160 m². Plats för 3-4 bilar, tvättstuga och bastu, badtunna i anslutning.

Norriån 117, Bodens kommun

Här hittar du en välskött enplansvilla om 91 kvadratmeter om fyra rum och kök, varav två sovrum. Huset har en trevlig planlösning och har en väldigt välskött interiör med delvis renoverade ytskikt. Nya fönster sattes in 2023 samt att luftvärmepump installerades 2021. Till huset finns ett vidbyggt varmgarage med plats för en bil samt en förrådsdel med goda förvaringsmöjligheter. På fastigheten finns även ytterligare byggnader där gott om förvaring ges, däribland en timrad lada som fungerar ypperligt till förvaring av skotrar.

Valvträsk 1, Bodens kommun

Tomt till salu! I Valvträsk kommer det bli eget vatten i kranen, Och även eget avlopp enligt planen Tänk att få sitta vid den tilltänkta altanen, Titta mot stranden & se den vita svanen, Mellan både tallen & granen, Åk utanför & titta hälsar veteranen, I byn där Timbuktu rappade om romanen!

Valvträsk 2, Bodens kommun

Tomt till salu! I Valvträsk kommer det bli eget vatten i kranen, Och även eget avlopp enligt planen Tänk att få sitta vid den tilltänkta altanen, Titta mot stranden & se den vita svanen, Mellan både tallen & granen, Åk utanför & titta hälsar veteranen, I byn där Timbuktu rappade om romanen!

Överstbyn 401 B, Bodens kommun

Tomt till salu! Vi kan nu stolta presentera: Det är tomter som du själv kan planera, Du kan köpa en, två eller flera? Vatten & avlopp ingår men du får själv montera, Man får bygga 120 kvadrat att själv möblera, Vi tror att det är smart att investera, Och även på huset spendera, För här kan du sedan dig pensionera, Välkommen in så vi kan signera, Överstbyn 401 b kan du sedan adressera!

Sörbyn 44, Bodens kommun

Vill du bo där vägen nästan tar slut, I byn där flera tusen har gjort sin debut, Nuförtiden är dock dansbandskvällarna slut, Men det finns röding i sjön som nytt attribut, Här kan du gå ut på bron & utbringa ett tjut, Och flytta in utan göra något akut, Elda i vedspisen har man gjort förut, Det är kommunalt vatten & avlopp helt resolut, I "lagårn" finns plats för ditt substitut, Och stället går ju faktiskt att hyra ut? Priset är rätt så undvik nåt prut, Välkommen till Sörbyn 44 & gör ditt beslut!

Lassbyn 4B, Bodens kommun

Välkommen till natursköna Lassbyn och denna nyproducerade enplansvilla från Skidstahus. Här bjuds på 110 välplanerade kvadratmeter med tre sovrum, ett smakfullt kök med walk-in skafferi och rymlig matplatsdel med braskamin. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och har en generös takhöjd om ca 4,2 m och stora fönsterpartier i tre väderstreck vilket skapar en pampig känsla av rymd och ljus. Från vardagsrummet når man den trädäckade altanen i fritt sydvästläge som bjuder på många soltimmar. Utöver detta finns även två helkaklade badrum och en praktisk tvättstuga med groventré. Stor tomt om 1600 kvm.

Lassbyn 109, Bodens kommun

Idylliskt placerad bredvid Råneälven finns denna trevliga fastighet! På tomten rinner en mindre porlande bäck. Här kan du bo året runt eller använda som en fridfull semesterbostad. På fastigheten finns egen brygga, sandstrand samt nedläggningsplats för båt. För den som gillar aktiviteter så som skytte, boule, badminton, pil- och yxkastning mm finns ett område med röd/vitfärgad specialsingel och stenmjöl som passar perfekt för ändamålet. I anslutning till det finns en fastmonterad grill samt bord och fasta bänkar för 18-20 personer.

Lassbyn 206, Bodens kommun

Skogsfastighet 16,5 ha, vackert belägen vid Råneälven, bostadshus i 1½-plan, 3 rum och stort lantkök, helrenoverat mellan 2006 och 2013. Ytterfasad, yttertak och isolerglasfönster från 2006. Nya elledningar 2012. Stor överbyggd altan mot älven, fiber är ansluten. Ytjordvärme. Uthus på c:a 100 m² varav c:a 25 m² är ett gästrum med sovloft och i övrigt kallförråd.

Forsträskhed 99, Bodens kommun

Toppenställe för den som gillar natur, jakt, fiske, bärplockning mm. Liten villa med källare, 2 r o k, 58 + 58 m², ett rum i källaren har även använts som sovrum. Fristående bastu med relax. 2 st förråd. Forellbäck ca 200 m från tomten, nära till Gunnarsdjupträsket med inplanterad Hornavanröding. Här finns även badstrand. Småviltjakt i anslutning, 500 ha.

Norra Niemisel 217, Luleå kommun

Niemiselsbygden inbjuder till stor livskvalitet. Närhet till älven, förskola och affär och en fantastisk natur med möjlighet till rekreation. Malmens väg, den kända skoter/vinter-leden passerar genom byn och det finns fina vandringsmöjligheter, bland annat upp på Snipen, där det finns en internationellt känd klippa för klättrare. Råne älvdal har klivit fram som en destination att räkna med senaste åren och närheten till både Luleå, Boden, Kalix och Överkalix gör det attraktivt även för pendling. Kontakta oss på Råek vid intresse!

Norra Niemisel 245, Luleå kommun

Niemiselsbygden inbjuder till stor livskvalitet. Närhet till älven, förskola och affär och en fantastisk natur med möjlighet till rekreation. Malmens väg, den kända skoter/vinter-leden passerar genom byn och det finns fina vandringsmöjligheter, bland annat upp på Snipen, där det finns en internationellt känd klippa för klättrare. Råne älvdal har klivit fram som en destination att räkna med senaste åren och närheten till både Luleå, Boden, Kalix och Överkalix gör det attraktivt även för pendling. Kontakta oss på Råek vid intresse!

Forsnäs 239, Luleå kommun

Varmt välkomna till detta charmiga och insynsskyddade hus om två rum och kök på Forsnäs! Detta hem är som byggt för dig som vill bo nära naturen. Kliv in i detta hus och upptäck ett insynsskyddat hem med optimalt planerade ytor. Här erbjuds du ett charmigt boende med renoveringsbehov..

Äggtilludden 10, Luleå kommun

På den stora 6 hektar markyta som fastigheten erbjuder finner du sex olika typer av praktiska byggnader, allt från förvaring till boende och dylikt. Boningshuset är ett timringshus från tidigt 1900-tal där fönsterna är spröjsade och tillverkade av ett lokalt snickeri under 1970-talet. Huset består av tre stora sovrum, kök, vardagsrum samt ett mindre badrum med toalett och dusch.

Orrbyn 49, Luleå kommun

För er som letar en gård med mycket utrymme så är ni varmt välkommen till Orrbyn och denna gård om 7 rum o kök med tillhörande tomt om hela 8 941 kvm. På tomten finns flertalet förrådsutrymmen samt en fin bagarstuga med bakugn. Villan inrymmer fina öppna ytor samt rikligt med sovrum, en utav höjdpunkterna är bostadens flertalet kakelugnar som finns utplacerade runt om i huset och bostadens stora samvaroytor med matsal, vardagsrum, samt bibliotek. Gården får nytt avlopp under 2023, eget vatten med djupborrad brunn - Fiber finns indaget

RÅEK

Uthyres

Här listar vi objekt som går att hyra i området

Klövervägen 4 Gunnarsbyn, Bodens kommun

En 1½-plansvilla med 3 sovrum uthyres i Gunnarsbyn. 6500kr/månad, uthyres helst i 6 eller 12 månader.
Kontakta Christopher: jcpeart1@yahoo.co.uk